اسکان نيوز: در این بیانیه با اشاره به اینکه آبهای زیرزمینی دشت نکا مورد بهره برداری غیراصولی قرار گرفته و سفره ها در معرض فرونشست هستند بر این مساله که باید هرگونه برداشت از سفره های آب زیرزمینی با نظارت برای تعادل بخشی و پیشگیری از کاهش سطح آب چاه ها به وسیله کارشناسان منطقه باشد تاکید شد.
همچنین این بیانیه تاکید کرد که چنانچه برداشت های کنونی موجب منفی شدن بیلان آب در منطقه فوق شده باید به سرعت متوقف شود.
این بیانیه از شهروندان خواسته که "برای حفظ انفال و منابع طبیعی و محیطزیست و کشاورزی نسل امروز و فردای شهرستان نکا، آنرا امضا و از آن حمایت کنند. "
در این بیانیه تاکید شده که " پس از دریافت امضاها، برای مسئولان ارشد استان و کشور ارسال خواهد شد.
متن کامل بیانیه به شرح زیر است:
بسم الله الرحمن الرحیم
بدینوسیله جمعیتی از مردم شریف و شهیدپرور نکا که در پویش مطالبه مردمی توقف تاراج آب نکا جمع شدهاند، همسو با آرمانها و ارزشهای انقلاب اسلامی و با اقتدا به فرمانهای ولیفقیه زمان، امام خامنهای (حفظهالله) مبنی بر حفظ و حراست از منابع طبیعی و محیطزیست و با استناد به استفتاء علمای عظام و با استناد به اصل پنجاهم قانون اساسی که حفاظت از محیطزیست را وظیفه عمومی میشمارد و با استناد به قانون مدنی کشور و قانون توزیع عادلانه آب، مطالبات خود را اعلام میدارند:
۱- هرگونه برداشت و انتقال آبهای سطحی از حوضه آبریز رودخانه نکارود، بهجز نهرهای سنتی کشاورزی قدیم، نادرست بوده و با آن مخالف هستیم. آب رودخانه نکارود از سرمنشأ تا انتها، باید مادام در بستر رودخانه جاری باشد تا آبخوانهای منطقه تغذیه و آب سالم برای شرب و کشاورزی برای سالیان متمادی تأمین و پایدار بماند و اکوسیستم بینظیر و خودپالایشگر حاشیه مسیر نکارود حفظ و پایدار باقی بماند. سد به مدت محدودی قابل بهرهبرداری هست و طرحهایی همچون انتقال آب از سد بهوسیله لوله، نمیتواند منبع پایداری باشد و موجب تخریب آبخوانها و نابودی تالابها و بروز تنشهای اجتماعی در حال و آینده میگردد. آب شرب باید مانند گذشته و حال از منابع آب زیرزمینی نکا که بسیار باکیفیت هست و با هزینه کمی استحصال میشود، تأمین شود و طرحهای پرهزینه غیرطبیعی تصفیهخانه آب شرب که خود آلاینده هست، نمیتواند گزینه صحیحی برای این شهرستان باشد.
۲- آبهای زیرزمینی دشت نکا بهشدت مورد بهرهبرداری غیراصولی قرار گرفته و سفرهها در معرض فرونشست هستند، هرگونه برداشت از سفرههای آب زیرزمینی باید با نظارت برای تعادل بخشی و پیشگیری از کاهش سطح آب چاهها، بهوسیله مشارکت فعالین و کارشناسان نکایی باشد و چنانچه برداشتهای کنونی، موجب منفی شدن بیلان آب شده است، باید متوقف شود.
۳- نکا و مناطق همجوار نکا باید نیازهایشان را از منابع آبی حوضه آبخیز خود تهیه کنند و چنانچه دچار مشکل کمآبی هستند با بازبینی طرحهای توسعه عمرانی مخرب و با احیای جنگلها و عملیات آبخیزداری و آبخوانداری و نظارت به برداشت چاهها بهوسیله نصب کنتور و صرفهجویی در مصرف و عدم توسعه صنایع آببر و آلاینده و تغییر الگوی کاشت به گونههای بومی کمآببر زراعی و باغی و جلوگیری از آلایندگی و تبخیر آب و پیشگیری از توسعه ناپایدار شهری و عدم انبوهسازی و تجاوز به کوهستان و منابع طبیعی، منابع آبی خود را برای سالیان متمادی، احیا و حفظ و پاسداری کنند.